Oddajemy w Wasze ręce specjalnie wybrane, pachnące Wielkanocą, przepisy, które zawojują smakiem każdy świąteczny stół. Miłośnicy klasyki znajdą tu między innymi przepis na nieśmiertelną sałatkę jarzynową, żurek z białą kiełbasą, pieczeń rzymską, pasztet z królika i jajka faszerowane. Jeśli macie apetyt na nowości, koniecznie sprawdźcie jajka zapiekane w awokado i „nietrzeźwego” królika w oliwkach. Nie zapominamy o słodkożercach, czeka Was prawdziwa uczta w towarzystwie słodkich jajek, dostojnej baby piaskowej, różanego mazurka i ciasta wielkanocnego, które królowało na stołach przedwojennego Wrocławia!

Życzymy Wam, żeby nadchodzące Święta Wielkanocne były przede wszystkich czasem spokoju i odpoczynku oraz umożliwiły celebrowanie najdrobniejszych szczegółów w gronie najbliższych. Oczywiście – niech będzie też jak najsmaczniej!

 

Wesołego Alleluja,

Zespół Magazynu Kocioł

Kliknij okładkę, aby otworzyć plik…

Wielkanoc