Kliknij na link, aby pobrać Magazyn:
Kocioł nr 1 – wrzesień/październik 2014 (pdf)
Kliknij na okładkę, aby czytać Magazyn na Issuu:
Co znajduje się w premierowym numerze magazynu kulinarnego KOCIOŁ?
– przepisy z wykorzystaniem 2 bohaterów numeru, czyli gruszek i pomidorów, wśród nich między innymi: zupy, grusztarda, pizza z gruszką, gruszkowy sernik, sałatki, pesto, faszerowane pomidory i wiele innych
– danie z kotła: bogracz
– artykuł o Serach Łomnickich, czyli kozich serach zagrodowych, wytwarzanych niedaleko Jeleniej Góry, które zdobywają kolejnych fanów i nagrody na terenie całej Polski
– pierwszy odcinek cyklu „Domowa piekarnia” i wszystkie informacje na temat domowego zakwasu potrzebnego do wypieku chleba
– recenzja restauracji „Nigdy nie zapomnę” we Wrocławiu
– opowieści o przesiedleńczym charakterze regionu Dolnego Śląska i jego kuchni
Zapraszamy do lektury!