Nasz profil na Facebooku ma już 2000 fanów 🙂 Chcemy wyrazić naszą wdzięczność za to, że nas wspieracie, czytacie i obserwujecie kolejne poczynania dlatego przygotowaliśmy małą formę podziękowania. Mamy dla Was konkurs – 2000 kcal świętowania!
Zasady są proste:
W komentarzu pod postem konkursowym na Facebooku wystarczy umieścić przepis na najpyszniejsze danie, które idealnie nadawałoby się do świętowania! Zero ograniczeń, na chwilę zapominamy o bezcukrowych, bezmlecznych i bezglutenowych wypiekach i potrawach, czekamy na prawdziwe bomby kaloryczne- ociekające smakiem i aromatem! Oczywiście można dodać również zdjęcie potrawy. Zgłoszenia można umieszczać pod postem konkursowym do 8 kwietnia 2015 roku.
A teraz czas na najważniejsze, czyli nagrody!
Przyznamy 3 nagrody:
- Miejsce: Książka Piotrka Kucharskiego „Chleb. Domowa Piekarnia” z dedykacją od autora i zestaw mąk oraz otrębów z Młynu Skokowa
- Miejsce: Voucher na 2 dowolne dania we wrocławskiej Drodze Mlecznej
- Zestaw mąk oraz otrębów z Młynu Skokowa
Czekamy na Wasze pomysły i apetyczne przysmaki, powodzenia!
Poniżej znajdziecie dokładny regulamin konkursu:
- Organizatorem Konkursu jest Dolnośląski Magazyn Kulinarny KOCIOŁ (www.magazynkociol.pl), natomiast fundatorami nagród w konkursie są: Piotr Kucharski, Młyn Skokowa i Bistro Droga Mleczna
- Uczestnictwo w Konkursie jest równoznaczne z akceptacją przez Uczestnika poniższego regulaminu.
- Uczestnikiem Konkursu może być każda osoba fizyczna, zamieszkała na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, która ukończyła 13 lat i spełniła łącznie, przedstawione niżej, warunki konkursowe.
- Konkurs odbywa się na stronie www.magazynkociol.pl oraz na Facebooku, na profilu magazynu KOCIOŁ – www.facebook.com/MagazynKociol
- Zadanie konkursowe polega na podaniu autorskiego przepisu na “danie 2000 kcal przyjemności”, czyli najlepszą potrawę związaną ze świętowaniem specjalnej okazji (istnieje możliwość dodania przepisu tekstowego oraz, opcjonalnie, zdjęcia.)
- Uczestnik Konkursu, zamieszczając przepis, oświadcza, iż jest on jego autorstwa i zamieszczenie go na fanpage magazynu KOCIOŁ nie narusza praw autorskich osób trzecich.
- Zgłoszenia umieszczane są przez uczestników Konkursu w komentarzach na Facebooku pod postem konkursowym. Każdy użytkownik może zgłosić dowolną liczbę przepisów.
- Laureaci zostaną wybrani przez kolegium redakcyjne magazynu KOCIOŁ.
- Dane osobowe:
9.1.Dane osobowe zwycięzców będą przetwarzane przez Organizatorów wyłącznie w celach realizacji wysyłki nagród do zwycięzców.
9.2. Przystąpienie do Konkursu jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych zgodnie z ust. 1.
9.3. Dane przekazywane są dobrowolnie.
- Nagrodami w Konkursie są:
za pierwsze miejsce: książka “Chleb. Domowa piekarnia” z dedykacją autora i zestaw mąk i otrębów Młynu Skokowa złożony z 1 kg mąki chlebowej typ 750 i 1 kg kaszy manny oraz 0,5kg otrąb pszennych.
za drugie miejsce: Voucher na 2 dowolne dania z menu Bistro Droga Mleczna we Wrocławiu.
za trzecie miejsce: zestaw mąk i otrębów Młynu Skokowa złożony z 1 kg mąki chlebowej typ 750 i 1 kg kaszy manny oraz 0,5kg otrąb pszennych
Wysyłka nagród obowiązuje tylko na terytorium Polski.
- Konkurs trwa od 25 marca 2015 do 8 kwietnia 2015, do godziny 23:59. Wyniki, tj. trzy nagrodzone odpowiedzi ogłoszone zostaną do 11 kwietnia 2015 na fanpage magazynu KOCIOŁ.
- Nagrody zostaną wysłane bądź przekazane drogą elektroniczną (voucher) w przeciągu 2 tygodni od czasu wybrania zwycięzców.
- Wszelkie zmiany w regulaminie muszą być dokonane w formie pisemnej. Regulamin pozostaje do stałego wglądu uczestników u organizatora Konkursu oraz na profilu magazynu KOCIOŁ.
Oreo snickers cake
Składniki na spód:
300 g markiz oreo (bądź innych, Biedronka lub Lidl)
50 g gorzkiej czekolady, połamanej
50 g masła, w temperaturze pokojowej
Wszystkie składniki włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek.
Przygotować tortownicę o średnicy 24-26 cm. Wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy. Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia.
Składniki na nadzienie:
250 g serka mascarpone
1 puszka (400g) masy kajmakowej
70 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
3 snickersy, każdy po 60 g
250 ml śmietany kremówki 30%
1 śmietan fix
1 łyżka cukru pudru
Mascarpone włożyć do misy miksera i zmiksować z połową masy kajmakowej (200 g), do gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować do połączenia. 2 batoniki snickers posiekać na 3 mm kawałki. Dodać do masy i wymieszać. Gotową masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić do lodówki do momentu zgęstnienia kremu, najlepiej na całą noc.
Kolejnego dnia śmietanę kremówkę ubić, pod koniec dodać śmietan fix i cukier puder, wyłożyć na tartę wyjętą z lodówki, wyrównać. Ostatniego snickersa posiekać, posypać po wierzchu ubitej śmietany. Pozostałą część dulce de leche wycisnąć fantazyjnie na wierzch tarty (np. z woreczka z odciętym rogiem). Schłodzić.
Smacznego! i nie radzę liczyć kalorii 🙂
i jeszcze jedno pytanko – w jaki sposób dodać zdjęcie??
Monika, konkurs realizujemy na naszym Fanpage na Facebook. Tam zdjęcia można dodać raczej bez problemu. Mam nadzieję, że się uda.