Nasz profil na Facebooku ma już 2000 fanów 🙂 Chcemy wyrazić naszą wdzięczność za to, że nas wspieracie, czytacie i obserwujecie kolejne poczynania dlatego przygotowaliśmy małą formę podziękowania. Mamy dla Was konkurs – 2000 kcal świętowania!

 

Zasady są proste:

W komentarzu pod postem konkursowym na Facebooku wystarczy umieścić przepis na najpyszniejsze danie, które idealnie nadawałoby się do świętowania! Zero ograniczeń, na chwilę zapominamy o bezcukrowych, bezmlecznych i bezglutenowych wypiekach i potrawach, czekamy na prawdziwe bomby kaloryczne- ociekające smakiem i aromatem! Oczywiście można dodać również zdjęcie potrawy. Zgłoszenia można umieszczać pod postem konkursowym do 8 kwietnia 2015 roku.

 

A teraz czas na najważniejsze, czyli nagrody!

Przyznamy 3 nagrody:

  1.       Miejsce: Książka Piotrka Kucharskiego „Chleb. Domowa Piekarnia” z dedykacją od autora i zestaw mąk oraz otrębów z Młynu Skokowa
  2.       Miejsce: Voucher na 2 dowolne dania we wrocławskiej Drodze Mlecznej
  3.       Zestaw mąk oraz otrębów z Młynu Skokowa

 

Czekamy na Wasze pomysły i apetyczne przysmaki, powodzenia!

 

Poniżej znajdziecie dokładny regulamin konkursu:

  1. Organizatorem Konkursu jest Dolnośląski Magazyn Kulinarny KOCIOŁ (www.magazynkociol.pl), natomiast fundatorami nagród w konkursie są: Piotr Kucharski, Młyn Skokowa i Bistro Droga Mleczna
  2. Uczestnictwo w Konkursie jest równoznaczne z akceptacją przez Uczestnika poniższego regulaminu.
  3. Uczestnikiem Konkursu może być każda osoba fizyczna, zamieszkała na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, która ukończyła 13 lat i spełniła łącznie, przedstawione niżej, warunki konkursowe.
  4. Konkurs odbywa się na stronie www.magazynkociol.pl oraz na Facebooku, na profilu magazynu KOCIOŁ – www.facebook.com/MagazynKociol
  5. Zadanie konkursowe polega na podaniu autorskiego przepisu na “danie 2000 kcal przyjemności”, czyli najlepszą potrawę związaną ze świętowaniem specjalnej okazji (istnieje możliwość dodania przepisu tekstowego oraz, opcjonalnie, zdjęcia.)
  6. Uczestnik Konkursu, zamieszczając przepis, oświadcza, iż jest on jego autorstwa i zamieszczenie go na fanpage magazynu KOCIOŁ nie narusza praw autorskich osób trzecich.
  7. Zgłoszenia umieszczane są przez uczestników Konkursu w komentarzach na Facebooku pod postem konkursowym. Każdy użytkownik może zgłosić dowolną liczbę przepisów.
  8. Laureaci zostaną wybrani przez kolegium redakcyjne magazynu KOCIOŁ.
  9. Dane osobowe:

9.1.Dane osobowe zwycięzców będą przetwarzane przez Organizatorów wyłącznie w celach realizacji wysyłki nagród do zwycięzców.

9.2. Przystąpienie do Konkursu jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych zgodnie z ust. 1.

9.3. Dane przekazywane są dobrowolnie.

  1. Nagrodami w Konkursie są:

za pierwsze miejsce: książka “Chleb. Domowa piekarnia” z dedykacją autora i zestaw mąk i otrębów Młynu Skokowa złożony z 1 kg mąki chlebowej typ 750 i 1 kg kaszy manny oraz 0,5kg otrąb pszennych.

za drugie miejsce: Voucher na 2 dowolne dania z menu Bistro Droga Mleczna we Wrocławiu.

za trzecie miejsce: zestaw mąk i otrębów Młynu Skokowa złożony z 1 kg mąki chlebowej typ 750 i 1 kg kaszy manny oraz 0,5kg otrąb pszennych

Wysyłka nagród obowiązuje tylko na terytorium Polski.

  1. Konkurs trwa od 25 marca 2015 do 8 kwietnia 2015, do godziny 23:59. Wyniki, tj. trzy nagrodzone odpowiedzi ogłoszone zostaną do 11 kwietnia 2015 na fanpage magazynu KOCIOŁ.
  2. Nagrody zostaną wysłane bądź przekazane drogą elektroniczną (voucher) w przeciągu 2 tygodni od czasu wybrania zwycięzców.
  3. Wszelkie zmiany w regulaminie muszą być dokonane w formie pisemnej. Regulamin pozostaje do stałego wglądu uczestników u organizatora Konkursu oraz na profilu magazynu KOCIOŁ.

3 thoughts on “2000 fanów Kotła na Facebooku – KONKURS!”

  1. Oreo snickers cake

    Składniki na spód:
    300 g markiz oreo (bądź innych, Biedronka lub Lidl)
    50 g gorzkiej czekolady, połamanej
    50 g masła, w temperaturze pokojowej
    Wszystkie składniki włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek.

    Przygotować tortownicę o średnicy 24-26 cm. Wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy. Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia.

    Składniki na nadzienie:

    250 g serka mascarpone
    1 puszka (400g) masy kajmakowej
    70 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
    3 snickersy, każdy po 60 g
    250 ml śmietany kremówki 30%
    1 śmietan fix
    1 łyżka cukru pudru

    Mascarpone włożyć do misy miksera i zmiksować z połową masy kajmakowej (200 g), do gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować do połączenia. 2 batoniki snickers posiekać na 3 mm kawałki. Dodać do masy i wymieszać. Gotową masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić do lodówki do momentu zgęstnienia kremu, najlepiej na całą noc.

    Kolejnego dnia śmietanę kremówkę ubić, pod koniec dodać śmietan fix i cukier puder, wyłożyć na tartę wyjętą z lodówki, wyrównać. Ostatniego snickersa posiekać, posypać po wierzchu ubitej śmietany. Pozostałą część dulce de leche wycisnąć fantazyjnie na wierzch tarty (np. z woreczka z odciętym rogiem). Schłodzić.

    Smacznego! i nie radzę liczyć kalorii 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *