panierowany ser
Panierowany ser smażony jest niezwykle prostą, ale bardzo smaczną potrawą. Świetnie sprawdzi się jako ciepłe śniadanie czy kolacja, ale również można go podać na lekki obiad.

Panierowany ser smażony:

Czas przygotowania: 1 godzina 30 minut
Liczba porcji: 4

bezmiesne-b

Składniki:

400 g twardego białego sera
3 jajka
bułka tarta
olej
sól

Przygotowanie:

Ser kroimy na plastry około 4 mm. Jajka dokładnie rozkłócamy z łyżeczką soli. Plastry sera dwukrotnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podajemy na ciepło, bezpośrednio po zdjęciu z patelni.

Przepis i zdjęcia: Laura Chołodecka – cafebabilon.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *