Kliknij na link, aby pobrać Magazyn:
Kocioł nr 8 – listopad/grudzień 2015 (pdf)
Kliknij na okładkę, aby czytać Magazyn na Issuu:
Co znajdziecie w środku ósmego, jesienno-zimowego, numeru magazynu KOCIOŁ?
– przepisy z dwoma bohaterami numeru, czyli marchewką i cynamonem, m.in.: rozgrzewające zupy, ciasta, cynamonową granolę, frytki z batatów z cynamonem, korzenną pastę z marchewki i wiele innych
– kolejną odsłonę Kuchni przesiedleńczej
– przepisy na dania dolnośląskie: kluski wrocławskie, danie z jarmużem czy gołąbki
– wywiad z pasjonatem kuchni i odkrywcą smaków – Tomkiem Jakubiakiem
– artykuł o dolnośląskim miodzie
– recenzję pysznego miejsca na kulinarnej mapie Wrocławia – Olszewskiego 128
– kolejny odcinek Domowej piekarni
– artykuły z wieloma ciekawostkami o marchewce i cynamonie
– kalendarium wydarzeń na kolejne miesiące
Życzymy pysznej lektury!
Redakcja Kotła
Sesja okładkowa 8. numeru KOTŁA została zrealizowana we wnętrzach wrocławskiego DOJUTRA. Autorką zdjęcia jest Małgorzata Zabokrzycka, pozował Michał Niedziewicz, pomoc techniczna: Katarzyna Sikorowska.