Pożywny, wegański, warzywno-owocowy koktajl podbije Wasze kubki smakowe. Piękny kolor nacieszy też oczy.
Koktajl z buraka
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
1 mały burak
1 granat
1 śliwka
1 łyżeczka suszonych płatków róży
¼ szklanki syropu malinowego
½ szklanki mrożonych malin
½ szklanki kostek lodu
1 szklanka wody
liście botwiny do dekoracji
Przygotowanie:
Buraka obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Z granata wyciskamy sok. Śliwkę przekrajamy na pół i usuwamy pestkę.
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy kilka sekund do otrzymania płynnego koktajlu. Przelewamy do szklanek i dekorujemy listkami botwinki.
Przepis i zdjęcia: Olimpia Davies